top of page
  • Writer's picturejuholyytikainen

ONNEN OPAS – KUINKA TÄHÄN PÄÄDYTTIIN

Updated: Dec 7, 2023

Tämä tarina on henkilökohtainen tiivistelmä siitä, miten liiketoimintani nimeltä Onnen opas lähti syntymään.


Lähden liikkeelle talvipäivänseisauksesta v. 2014 jonka koen olleen elämäni tärkein päivä. Sitä ennenkin, sitä sen suuremmin miettimättä, olin aina vahvasti seurannut omaa polkuani ja tehnyt itsenäisiä päätöksiä mitkä tuntuivat minulle sopivilta. Kuitenkin, ympäristöni oli pitkälti muovannut minua sellaiseksi miksi olin, missä en juurikaan miettinyt olemassa olon tarkoitusta kuin pintapuolisesti. Tuon kyseisen talvipäivänseisauksen yön vietin hereillä itsestä riippumattomista syistä, tai niin sen ainakin koen. Tuona yönä nimittäin koin niin sanotun henkisen heräämisen, siten että läpi yön keskustelin telepaattisesti jonkin korkeamman voiman kanssa, mitä voisin kutsua myös opastusta antavaksi Rakkaudeksi. Yön loputtua olin tietoinen siitä, että minulla on täällä ihmiskunnassa palvelutehtävä, joka on henkisten arvojen jalkauttaminen sekä harmonian luominen ihmiskuntaan. Olen mietiskellyt vähintään satoja, no, liioittelematta tuhansia tunteja miten sitä voisi tehdä. Aikanaan ymmärsin miten paljon politiikka vaikuttaa ihmisten elämään, sillä se luo säännöt ja järjestyksen. Tiedostin, että nykypolitiikka ei pohjaudu sydämestä syntyville arvoille ja että sen muuttaminen olisi erittäin tärkeää. Niimpä lähdinkin hetimiten politiikkaan mukaan, ensimmäisiin eduskuntavaaleihini ehdokkaaksi jotka olivat huhtikuussa 2015. Jo tuolloin odotin valtavaa äänivyöryä, mutta totuus oli kuitenkin toisenlainen. Vuosien saatossa päädyin Kristallipuolueen puheenjohtajaksi, minkä myös selkeästi tunsin polulleni ja sielunsuunnitelmaani kuuluvaksi. Yhtä selkeästi, v. 2023 eduskuntavaalien jälkeen, tunsin että oma aktiivinen puoluetoiminta oli tullut ainakin väliaikaiseen päätökseen ja että oli aika siirtyä uusiin tehtäviin. Vuosien saatossa olen ymmärtänyt, että hyvyyttä luovaa politiikkaa on mahdotonta syntyä pahoinvoivien ihmisten toimesta. Kun kerran yhteiskuntamme pyörii kilpailun ja oman edun tavoitettelun ympärillä, siten että muunmuassa lait, säädökset, koululaitokset, sairaudenhuolto ja media ovat tehty niitä tukemaan, niin voimme ymmärtää pahoinvoinnin laajuuden. Ihmiset voivat jopa niin pahoin, että rauhan sijasta toivovat sotaa, kuvitellen että se veisi kärsimystä pois. Aijai-jaijai-jai. Ymmärsin myös, että pahoinvoivat ihmiset haluavat itsensä kaltaisia johtajia, ja jos vääristyneisiin arvoihin pohjautuvat toimintavat ohjaavat suurinta osaa kansaa, niin hyvän politiikanteon edessä olevassa muurissa on vielä hyvin monta tiiltä purettavana.


Minun onneni on tuo elämäni tärkein päivä/yö jolloin heräsin tietoisesti sydämeni polulle.

Politiikan tekemisen ohessa, itse asiassa hyvin paljon suurempana intohimona, olen tutkinut itseäni. Olen tutustunut syvällisesti mieleni rakenteisiin, siihen mistä syntyy onnellinen minuus. Se harvemmin tapahtuu sormia napsauttamalla ja nyt kun tälle polulle olen 9 vuotta omistautunut lähes päätoimisesti, niin voin kertoa että matkaa on vielä jäljellä vaikka paljon on jo takanakin. Olen kahlannut läpi lukuisia tekniikoita, uskontoja, erilaisia kursseja sekä tapahtumia, ja voin käsi sydämellä kertoa, että olen hyvin erilainen mies kuin mitä ennen. Tiedostan, että politiikkaan tarvittava muutos syntyy ihmisistä, siitä että kukin meistä alkaa voimaan paremmin jolloin ajaudumme myös palvelutehtäviämme kohden. Paradoksaalisesti tuo ei tapahdu itsestään, mutta kaikki tämä ympärillämme oleva yhteiskunnallinen kuohunta ajaa meitä umpikujaan josta emme voi enää paeta. Meidän on lopultakin kohdattava totuus itsessämme ja itsestämme, ymmärtää henkilökohtainen vastuumme sekä omasta että yhteiskunnallisesta hyinvoinnista. Kun vuonna 2008 heräsin yhteiskunnallisiin valheisiin, niin ahmin Suomen ja maailman tapahtumista totuudeksi kokemaani tietoa 7 vuotta ennen kuin astuin politiikan kentälle. Nyt, kun olen 9 vuotta keskittynyt siihen mistä sisäinen hyvinvointi koostuu, niin koen että olen valmis astumaan uusiin saappaisiin, yrittäjäksi, ihmisiä ja ihmisyyttä palvelemaan olemalla oppaana onnellisuuteen. Edessäni avautuva tie on tuntematon, ja vaikka uudet saappaat vähän jännittävätkin, niin enemmän ne innostavat. Tiedän että tapahtuu mitä tapahtuu, niin hyvin tässä käy. Uskon onnistumisiin ja myös siihen että osaan ottaa mahdolliset vastoinkäymisetkin kiitollisuudella vastaan, ainakin alkuhämmennyksen jälkeen. Osaan tuon jo nyt varsin hyvin, jatkossa varmaan vielä paremmin. Tosin, uskon että mitä puhtaampi instrumentti olen mieleltäni, niin sitä suurempaa onnellisuutta koen joka vaan lisääntyy sitä jakamalla.

Positiivinen oravanpyörä, kyllä kiitos!

Näen jo mukavasti elämän kaiken kattavan harmonian, sen miten kaikki asiat palvelet yhtä suurta ja yhteistä kokonaisuutta, eli sitä että löydämme kaikki tien takaisin sydämeen. Mä olen aika varma, että Onnen opas – palveluillani voin tukea varsin tehokkaasti ja toimivasti niin yksilöitä, pariskuntia, yrityksiä kuin yhteisöjäkin aidon hyvinvoinnin luomisessa, mistä se sitten ripaus kerrallaan leviää ympäristöön ja lopulta myös laajemmin yhteisten asioiden hoitamiseen. Kiitos kun olet, nautitaan tästä matkasta! Juho Ps. Täältä voit liittää itsesi uutiskirjeen tilaajaksi Ps.2. Jos ihmettelet että miksi sait sähköpostiisi tiedon tästä blogista, niin syynä voi hyvinkin olla se että lopetin henkilökohtaisen www.juholyytikainen.fi osoitteen, ja siirsin sitä seuraavat ihmiset Onnen Oppaan yritystilini seuraajiksi. Toivottavasti tuo on ok, ja jos ei, niin kiittäen ymmärrän jos peruutat tilauksen.

181 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page