top of page
  • Writer's picturejuholyytikainen

SYYLLISYYS JA SEN KOHTAAMINEN

Saatat ehkä tietää miltä syyllisyys tuntuu, eli sen että ei se mukava tunne ole ja että sitä mieluusti välttelee parhaansa mukaan. Tuo toimintamalli on meillä monella ytimiin koodattu, mutta voisiko tuota koodia kenties muuttaa ja voisiko siitä olla jopa apua? Tällä kirjoituksella syvennytään tuota tarkastelemaan pintaa syvemmältä.Tämä syyllisyyden aihe on ollut vahvasti tietoisuudessani, kehossani ja koko olemuksessani käsittelyssä viimeisten kuukausien ajan. Olen nähnyt paremmin itseäni ja sitä, että paremminkin olisi voinut toimia. Sen myöntäminen tekee kipeää, eli osuu siis syyllisyyden traumakohtaan varsin tehokkaasti. Eilen kun olin pesemässä pyykkiä, niin laitoin pyykit aluksi likoamaan desinfiointia varten saaviin, jotta vaatteissa olevat mahdolliset homeitiöt edellisestä asunnosta puhdistuisivat. Liotuksen jälkeen olin laittamassa pyykkejä koneeseen, kunnes näin niiden joukossa puolisoni neuleen. Tietoisuuteeni oli nousemassa, tai nousikin, hänen sanansa siitä että neuletta ei saa pestä muiden pyykkien joukossa, vaan se pitää pestä haaleammalla vedellä jotta se ei kutistuisi. No, siinä minä olin murtosekunnin ajan märkä neule käsissäni, jonka jälkeen työnsin sen koneeseen. Tuossa silmänräpäyksessä kerkesin jo ajatella sitä vaivaa mikä erilleen jääneestä märästä neuleesta olisi tullut, sekä sitä että kyllähän "vahinkoja" sattuu. Sivuutin siinä samalla varsin tehokkaasti omatuntoni ääneen, sekä myös syyllisyyteni äänen. Joidenkin tuntien kuluttua puolisoni sitten kysyi, että huomasinhan, että hänen neuleensa oli pyykkikorin pohjalla? Nooo, siitähän sitä sitten valehtelemaan päädyin, ja hyvinhän se läpi meni. En sinänsä edes täysin valehdellut, koska en huomannut neuletta kun pyykit saaviin kaadoin. Valehtelin kuitenkin, että en muka sitä olisi huomannut. Jälleen kerran minä sitten sain painia itseni kanssa, eli että pidänkö salaisuuteni sekä hautaan syyllisyyteni, vai että kertoisinko mitä tapahtui, vaikka vanhat toimintamallien koodini olivat täysin sitä vastaan? Valitsenko valheen jolla näennäisesti pääsen helpommalla, vai totuuden joka vapauttaa? Koska teen työkseni energiahoitoja ja koen selkeän vahvuuteni olevan tunnetukoksien purkamisessa, niin onhan tuota taitoa nyt itsensäkin kanssa harjoitettava, jatkuvasti siihen syventyen. Alkuun lähdin kohtaamaan syyllisyyden tuntoani ja se alkoikin energiatasolla avautua todella upeasti sekä upeaksi.

Syyllisyys, niin wow, miten tärkeä tunne se onkaan, sillä se koko ajan johdattaa meitä sydämeemme!

Siinä sitten jonkin ajan kuluttua, kerroin puolisolleni, että minulla on sellainen salaisuus, jonka kertomisesta hän saattaa hyvinkin suuttua tai pettyä. Hän vastasi, että tämä alkaa kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta. Kerroin tapahtuneesta, ja alkuun hän totesi, että miten hyvältä hänestä olisi tuntunut, jos olisin muistanut hänen pyyntönsä ja toiminut sen mukaisesti. Vaikka puolet tuosta toteutuikin, niin ihan täysiä pisteitä ei silti tullut. Tosin kyllä hän kiitti rohkeudestani myöntää itsekkyyteni ja antoi myös tapahtuneen siinä hetkessä anteeksi. Onneksemme myös neule näyttää säilyneen käyttökelpoisena.

Mut ai että, tuo syyllisyys. Mulle koko ajan vahvistuu vahvistumistaan se, että miten tärkeää meidän kaikkien on tuota kaunista tunnetta lähteä kohtaamaan ja purkamaan, sillä tuota kuormaa on kertynyt.

Meidän tulisi uskaltaa avautua tuollekin tunteelle aivan täysin, toivottaa se tervetulleeksi oppaaksi rakkautta kohti. Toinen vaihtoehto eli vanhan koodimme mukaan toimiminen antaa syyllisyyden toimia alitajuntaisesti, joka tekee sen, että väistämättä tulemme tehneeksi asioita jotka tuottavat meille lisää syyllisyyttä. Ja tiedätteko mitä? Tuokin on rakkautta. Tämä kaunis elämä tuo meille jatkuvasti kokemuksia, tilanteita ja mahdollisuuksia, jotka ovat tärkeitä poluillamme. Me voimme vastustaa monia muitakin tunteita syyllisyyden lisäksi, mutta valitettava ja ihailtava totuus on se, että vastustus on se asia joka meille todellisuudessa kärsimyksemme tuottaa. Voitkin halutessasi pyytää, että korkeampi minäsi auttaa sinuta luopumaan kaikesta sellaisesta vastustuksesta joka ei ole korkeimmaksi parhaaksesi. Se tosin saattaa tuoda monta hurlumheitä ja kivuliaita koodin pätkiä pintaan koettavaksi, mut onneksi palkkio on myös upea. Totuus nimittäin on se, sinua viedään koko ajan rakkautta kohti. Saat vastustaa tuota muutosta niin paljon kuin haluat, mutta paljon helpommalla pääset kun osaat päästää irti ja antautua. Vapautua taakoistasi. Loppuun vielä mainostan omia palveluitani, ja kerron että olen mieluusti apuna ja oppaana alitajuisten tunnetukoksien sekä pelkojen kohtaamisessa ja purkamisessa jotka ilmentyvät monin eri tavoin. Nuo hoidot joita teen ovat hyvin intuitiivisia, ja usein vain seuraankin minne Pyhän Hengen parantava energia haluaa kauttani virrata. Hoidoissani sanoitan mitä tunnen ja näen, sekä mitä tietoisuuteeni halutaan tuoda. Hinnoittelin myös palveluni uusiksi, jotta ne olisivat helpommin saatavilla. Rakkautta päivääsi, sitä sinä Olet! Juho Ps. Jos haluat nähdä yhden esimerkin siitä miten Oman olemuksen vapautuksessa voi tapahtua, niin sen voit katsoa alla olevalta videolta60 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page