top of page

VAPAA ELÄMÄ

Vapaa Elämä on ainutlaatuinen kurssi riippuvuuksista vapautumiseen ja oman luonnollisen onnellisuuden asteittaiseen avautumiseen.
 

Tässä yhteydessä riippuvuuksilla tarkoitetaan itselleen tai ympäristölleen haittaa aiheuttavia toimintamalleja. Haitat voivat olla joko henkisiä tai fyysisiä.

Perinteisesti ymmärrettyjä riippuvaisuuksia on monenlaisia, esimerkiksi erilaiset päihteet, kännykkä, viihde, uhkapelit, sokeri, läheisyys, liiallinen työnteko ja liikunta sekä hyvin paljon muuta. Vähemmän tunnettuja riippuvuuksia ovat mm. traumapohjaiset toimintamallit, jotka ylläpitävät elämässä toistuvia ikäviä tapahtumia ja noidankehiä.

Vapaa Elämä – kurssilla opitaan tiedostamaan riippuvuuksien mekanismeja, sitä, miten niillä yritetään siirtyä luontaisesta, läsnäolevasta epämiellyttävästä olotilasta parempaan tunteeseen, valitettavasti vain hetkiseksi. Epämiellyttäviä tunteita pakenemalla niitä siirretään kuitenkin vain myöhemmin koettavaksi, ja kuorma kasvaa joka kerta niin tehdessä. Riippuvuuksista kiinnipitäminen on siis pidemmän päälle hyvin raskasta.

Vapaa Elämä – kurssin sisältö on hyvin monipuolinen ja sen opit ovat heti käyttöönotettavissa. Kurssin ydinrunko rakentuu haastavien tunteiden kohtaamiseen, kokemiseen ja niiden vapauttamiseen, hyvin tehokkaiden mutta silti helposti sisäistettävien tekniikoiden avulla. Kurssilla saavutetaan syvempi ja koko ajan enemmän avautuva itsetuntemus, joka myös auttaa näkemään paremmin sen millaiseksi oman elämän haluaa rakentaa sekä sen miten kulkea tuota tavoitetta kohti.

Vapaa Elämä – kurssi on uskonnoista riippumaton, vaikkakin siinä sovelletaan monia erilaisia viisausperinteitä. Kurssilla käsitellään myös elämän näkymätöntä, henkistä puolta, asioita joita on hyvä tiedostaa ja joita voi harkintansa mukaan ottaa käyttöön omaan elämäänsä. Kurssi soveltuu hyvin eri uskontojen seuraajille sekä myös ateisteille.

Vapaa Elämä - kurssin kesto on 12 viikkoa. Joka viikko on yksi 1.5 tuntia kestävä verkossa tapahtuva live-tilaisuus, jonka voi katsoa tallenteena myöhemmin. Jokaiselle viikolle saadaan myös helposti omaksuttavia harjoituksia syvempää itsetuntemusta varten.

Vapaa Elämä - kurssin esittelytilaisuuden voi katsoa alla olevasta linkistä.

Huom! Kurssipäivät ovat keskiviikkoisin klo 18 -19:30, alkaen 28.2.2024
(tallenteet jälkikäteen katsottavissa)

28.2.2024 alkava kurssin hinta on 240€ (20€/vko).
(maksu kolmessa erässä)
 
Ps. Kursille liityttyäsi tulet saamaan antamaasi sähköpostiosoitteesi ohjeet kurssialustalle liittymiseen lyhyen ajan kuluessa.
 
Juho Knipnäs_edited.jpg

OPPAALTA TERVEISET:

 

Moikka ja kiitos mielenkiinnostasi Vapaa Elämä – kurssia kohtaan!

Tahdon toivottaa sinut tervetulleeksi matkalle syvempää itsetuntemusta ja siitä seurauksena syntyvää luonnollista onnellisuutta kohti.

Tämä kurssi tulee olemaan hyvin ihmisläheinen, sillä se pohjautuu paljon enemmän elämästä itsestään saatuihin oppeihin kuin kirjaviisauteen, sitäkään kuitenkaan unohtamatta.

Olen myös itse kulkenut pitkät matkat erilaisten haasteiden parissa.
 Eniten riippuvuuskokemusta minulla on kannabiksesta, jota käytin aktiivisesti 15 vuoden ajan, viimeisen kerran vuoden 2014 lopulla. Toinen iso kokonaisuus, jota avaan kurssilla enemmän, on traumapohjaiset riippuvuuteni haitallisista käytösmalleistani.

Tänä päivänä tiedostan hyvin riippuvuuteni syyt ja sen aiheuttamat varjopuolet elämässäni. Tiedostan varsin hyvin, mikä sai minut pysymään kiinni riippuvuudessani sekä sen, miksi siitä vapautua halusin. Muistan myös hyvät kokemukseni enkä niitä kiellä, ja onnekseni voin kertoa niitä saavuttavani nyt riippuvuuksista vapaana eläessä. Kun tarkastelen tilaani ennen ja nyt, voin helposti valita nykyhetken, jossa olen onnellinen tavallisessa arjessani.

Tähän tilaan päästäkseni olen vähintäänkin viimeiset 10 vuotta tutustunut mielen toimintaan ja  tunnemaailman kokemiseen. Koen tämän olevan oma intohimoni, ja näiden oppien jakaminen yksi elämäntehtävistäni. Koen myös, että vapaasti virtaavat tunteet ovat avainasemassa sisimmästämme kumpuavaan hyvään oloon, joka on todellinen ydinolemuksemme.

Olen tutustunut moniin oppeihin ja paljon olen oppinut myös itse. Vapaa Elämä on kurssi, johon olen paketoinut oman osaamiseni helposti käyttöönotettavilla tavoilla, jotka on helppoa ottaa omaan arkeen mukaan käytettäväksi aina kun tilanne niitä tarvitsee.

Omalta kohdaltani voin sanoa, että näillä tekniikoilla kuljen hetki hetkeltä kohti omaa todellista olemustani rauhaa sisällä kantaen. Aina tämä matka ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta koska tekniikat ovat hallussa ja niiden toimintaan voi luottaa, niin mikäpä siinä. Voisinkin sanoa että: 

"Tunteet, antakaaa tulla vaan, te olette oppaita matkallamme!"

Joten, jos kutsun kuulet, lähde ihmeessä mukaan kurssille. Voisinpa melkein luvata myös, että ihmeitä tulet kokemaan kun elämäsi alkaa vapautua.

<3

Juho

bottom of page